Publicerat i Gravidporträtt
Då vart det dags att ta tag i alla dessa bilder som ligger och vänta på att få visas för världen och nu ska ni få se fina Sofies bilder.

Sofie och jag pratade om att boka en gravidfotografering i somras men vi hade svårt att hitta en tid som passade oss alla och tillslut rann det ut i sanden men en dag i september satt jag och rensade bland mail och konversationer och hittade vår konversation och tänkte att jag fick skriva och fråga om bebisen anlänt eller om det fortfarande var intressant med gravidbilder och vet ni vad. Bebisen hade inte kommit men Sofie var 5 (!!) dagar över tiden så vi bestämde snabbt och lätt att vi skulle boka in en fotografering redan samma eftermiddag och några timmar möttes vi upp för att föreviga den där mysmagen och vem kunde tro att man kunde se sååå snygg ut fem dagar över tiden?!

Visst är det något speciellt med gravida? :)

 
 
Publicerat i FOTO - KÄRLEK

En till av mina favoriter från Caroline och Andreas fotografering för ett tag sedan. Lite kärlek som detta kan behövas en grå fredag som denna!


Idag kör jag ett riktigt pluggrace. Eller ja, det är tanken iallafall. Har i veckan fått klart och fått iväg massor med leveranser så nu börjar jag äntligen komma i fas igen efter lite sjukdomstider. Så snart borde jag även komma igång och blogga alla fotograferingar jag har liggandes som borde visas för omvärlden.

Tänkte även meddela att jag nu även är igång att sälja bloggdesigner igen så är ni intresserad av en ny bloggdesign så kan ni maila mig på e-berg@live.se för mer info.
Publicerat i Vardagligt
Förra julen släppte Emelie Olsson  presentkort med rabatt på hennes distanskurser. Jag nappade ganska fort men var ganska osäker på om jag gjorde ett bra köp och om jag skulle få ut något värt pengarna av en distanskurs. Men jag valde att börja och i februari drog det igång och först och främst fick jag sådana härliga kurskamrater så bara det var värt pengarna!

 
Men förutom det fick jag världens stöd och peppning, och ni som någonsin har gått en kurs eller träffat Emelie vet vad jag menar. Efter en stund med henne känner man sig både bäst i världen och peppad till tusan. Att hon sedan hjälper en att utvecklas och kommer med konstruktiv kritik på ett positivt sätt som ändå gör att man känner sig bäst är ju ännu bättre. Med andra ord så vart jag ganska övertygad om att det var väl använda pengar. Det var en investering i mig själv och mitt fotograferandet.
 
I slutet av förra veckan kom mitt utvecklingspaket och kursen var officiellt över vilket faktiskt vart skittråkigt och det var då jag började gå igenom alla mina uppgifter jag haft under tiden och såg då även skillnaden vilket nog alla kan se på bilderna under där dom översta bilderna är tagna som en av mina första uppgifter och dom nedersta i en av mina sista. Samma modell men långt ifrån samma fotograf, för visst är jag lite bättre idag? ;)

 
Så idag är jag tacksam över att jag valde att gå kursen och fortsätter boka in mig på kurser hos Emelie för det gör ju faktiskt skillnad. Man lär sig alltid något nytt och gillar du, eller kanske någon du känner att fotografera borde man kolla in Emelies kurser. Där är allt från nybörjar webbkurser till personliga kurser på 40 timmar.
 
Så tack Emelie för att du tror på alla oss som vill när vi själva inte gör det!
 


Publicerat i BLOGGEN
ÄNTLIGEN!
Efter att ha haft världens tråkigaste design alldeles för länge så fick jag äntligen till ett nytt utseende till bloggen och jag är jättenöjd och super inspirerad till att blogga. Dock är inte allting klart än så ni får ha lite överseende med att bloggen kan se konstig ut men allt ska fixas under dagen.

Så vad säger ni? Är den godkänd?
 
 
 
Publicerat i Porträtt
 
En av dom första sakerna mina kunder brukar säga till mig när vi ska fotografera är "Jag trivs inte alls framför kameran" eller  "Jag blir aldrig bra på bild" och varje gång säger jag att det inte är någon fara, att det är därför jag är där och att alla blir bra på bilder och så är det faktiskt.
Men det är skillnad när någon smygfotar dig eller när kompisen ska ta en bild, kanske blir det kanske en konstig vinkel som gör att man får större näsa, eller mage, eller ben, eller ja allt annat man har komplex över. Men det är ju faktiskt därför man går till en fotograf, till någon som vet vad den gör och kan det där med vinklar. ;)

I alla fall det jag skulle komma fram till var att jag har en fin vän som ni hört talas om innan. Emma som jag nu känt i 2½ år och under dessa år har jag aldrig fått fota henne en enda gång just på grund av detta att hon aldrig blir bra på bild men i fredags lyckades jag övertala henne och titta här vem som blev sjukt bra på bild!

Så nu ska vi allihopa sluta säga att vi blir dåliga på bild, för alla kan bli bra på bild. Så det så.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerat i Vardagligt
Ska strax krypa ner i sängen men ville bara titta in och bjuda på lite bilder från senaste tiden på instagram och visa att bloggen inte är helt död. Har bara så mycket att göra just nu och prioriterar lätt bort bloggen. Idag har iallafall jag fått plugga en del, fått klart lite bilder och tränat i två timmar med fina Emma. Vilket känns skitskönt och jag hoppas jag vaknar upp världens energi imorgon samt träningsvärk. Imorgon ska jag även visa er en rolig sak jag fick på posten idag, spännande! ;)

 
Ha en trevlig kväll finisar!
Publicerat i Vardagligt
 
Idag sjunger jag högt till Pitch Perfect soundtracket och försöker beta av dagens att göra lista. Bilder ska redigeras och postas. Hemmet ska städas och sen ska jag även hinna plugga lite svenska innan det är dags att hämta hem min lilla älskling från förskolan.
 
Jag tänkte även ta och ruska liv i bloggen (bara hundrande gången jag säger det) och tänkte att kanske lite videobloggar hade varit en bra sak. Vad tycker ni om det? Vad hade ni i så fall velat se? Frågor ni vill att jag besvarar? Hit me!