Publicerat i Vardagligt

En trött lillkille efter en lång dag!

Det blev en lång dag inne hos Emma. Vi bestämde oss att göra cupcakes så först blev det ICA för att inhandla det som behövdes. Dock var vi så förvirrade men vi lyckades ändå få med oss allt hem. Väl hemma hos Emma skulle barnen ha mat och sen sova och tur var det väl att dom sov hela tiden vi bakade. För det blev totalt kaos överallt men muffinsen blev såå smarriga! Så nu får vi bara hoppas att dom andra gillar dom lika mycket som vi. Annars gör det ärligt talat inte så mycket. ;)

Vad tycker ni om cupcakes?
Publicerat i 4-6 MÅNADER


i ett ögonblick och hittar sen sonen viftandes med tvättservetterna (som dessutom låg uppe på bordet?) Första tanken är " F*N nu har vi tvättservetter överallt!" men...



..nej, dom låg i en fin hög under bordet. Tack och lov.
Publicerat i MAMMA SHOPPING


Dagens alla drycker har drukits ur den här mammans nya muggar. Hon är lite sådär barnsligt kär i dom. Allt smakar lite godare i dom. Konstigt det där att saker kan smaka annorlunda beroende på vad man dricker dom ur.

Idag har vi haft en 100% mys dag. Vi har lekt, busat och myst hela dagen lång vilket är såå skönt ibland. Imorgon är vi dock på det igen och det blir en heldag inne hos Emma för lite bak inför torsdagens mammaträff. En hel del nya mammor och barn kommer så det ser vi framemot! Nu är bara den stora frågan vad vi ska baka?

Någon som har ett super bra tips på vad vi kan baka?
Publicerat i MAMMA SHOPPING


Nu är vi hemma efter en lång dag på IKEA med Emma. Vi hade det super trevligt och fick med oss en massa fint hem. Både jag och Emma älskar IKEA så jag vet inte hur många runder vi gick där, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Tillslut tog orken slut och vi begav oss hem. Nu är vi hemma, nöjda och trötta och ska bara mysa i soffan resten av kvällen. Lite bilder på vad som följde med hem kommer imorgon.

Vad tycker DU om IKEA?
Publicerat i Vardagligt


Så fint väder det var igår, självklart blev det en promenad. Idag är inte vädret något att hurra för så istället packar vi ihop oss, möter upp Emma och dottern och sen åker vi till IKEA. Känns som en bra start på veckan och jag får använda mitt presentkort!
Publicerat i ALEXANDER SHOPPAR


Måste ju bara visa er den här underbara robot som var tvungen att följa med hem igår till Alexander. Mamman blev lite förälskad och Alexander lika så medan pappan mest suckade och himlade med ögonen. Men Mr. Roboto fick allt följa med hem ändå tillsammans med ett par skor, 3 linnen, kläder till pappan och såklart en dator. Dock blev det ingen stationär för det enda som finns att köpa var speldatorer för 13-15.000 vilket inte känns såå lockande. Men en laptop följde med oss hem och än så länge är denna mamman nöjd.

Idag skiner solen som bara den men det blåser nästan ingenting idag så idag får det bli en härlig promenad.
Publicerat i Vardagligt


Igår kväll hade vi vår första skrik kväll med Alexander. Jag vet inte vad som hände men han var så ledsen och bara grät. Övertrött var han med men sova stod inte alls på kartan. Tillslut lyckades vi lugna ner honom med sådana där ljusrör man knäcker så lyser dom. Så det slutade med att vi hade party i sovrummet och tillslut somnade han och sov väldigt, väldigt gott hela natten.
Publicerat i JAG TÄVLAR


Just nu är jag med i en fototävling hos Miranda som hon har tillsammans med tvspelsweb.se där man kan vinna ett valrfitt close-up filter. Temat är "finaste bilden jag tagit.." och jar har såå många bilder att välja mellan men då Alexander är det finaste jag vet så är det ju självklart att det får bli en bild på honom. Om jag vinner skulle jag vinna detta filtret! Ett billigt alternativ för ett macro objektiv.

Vill du också vara med och tävla så kan du göra det HÄR.
Publicerat i FOTO - BLOMMOR OCH NATUR


Älsklingen är ju ledig så vi passar på att få allt gjort som man annars inte hinner med. Nu är veckan snart slut och ikväll blir det Criminal Minds och riktigt fredagsmys. Imorgon blir det upp tidigt för imorgon ska vi på dator jakt. Vi behöver en ny vän här hemma så vi får hoppas att vi får en lyckad jakt och kommer hem med ett bra byte. Ni kan ju hålla tummarna.

Förresten, har ni några bra tips på en bra och prisvärd stationär dator?
Publicerat i FUNDERINGAR


Bloglovin' hade visst tekniska problem ikväll, tack och lov var det bara det. Jag trodde först jag fått något virus som invaderade min bloglovin' och sen trodde jag alla mina kära bloggar blivit galna allihopa och börjat skriva väldigt konstiga inlägg. Tack och lov var det ju inget av det och nu kan jag somna i lugn och ro, hahah.

BVC gick jättebra, Alexander hade gjort ett väldigt hopp i vikt kurvan och lagt på sig över 500g sen sist vi var där för 2½ vecka sen. Mamman blev chockad men förstod nu varför hon drar sig för att bära honom (ajaj min rygg) så nu väger den lilla killen 8360g och längden kommer jag inte ihåg men den hade stannat av lite. Vilket jag är tacksam för. Vill inte behöva gå över till storlek 74, än.

Publicerat i 4-6 MÅNADER


Imorse vaknade vi av en väldigt pratglad liten pojke som låg på alla håll och kanter och självklart skulle fötterna sticka ut. Med andra ord var det en väldigt bra start på dagen.

Annars har vi gått all in när det gäller fettisdagen. En promenad till byn för att inhandla en del fettigheter blev det  och nu ikväll ska vi mysa till det med varsin semla. Känns som en ganska bra tisdag faktiskt. Imorgon väntas 6 månaderskontroll på BVC dit det alltid är så roligt att gå. Jag gissar på att lillemannen nu väger någonstans runt 8200 g och är väl runt en 70 cm lång.

Har ni ätit någon semla idag?
Publicerat i Vardagligt


Idag fick det bli en tur till stan. Lillemannen behövde nya pyjamaser då han växer lite väl fort just nu. Vi gick ju precis över till stl 68?
Vi fick även träffat en gammal vän som vi inte träffat på ett tag. Så det blev en väldigt trevlig och mysig dag i bra sällskap. Nu är vi hemma och denna mamman är  väldigt trött i kroppen och ska nu bara ta och mysa ner sig med sina favorit pojkar!

Det är väldigt trist här nu för tiden men ändå blir ni fler och fler(!?). Vad vill NI läsa om? Har ni några önskeinlägg? Fototips? Bloggdesign tips? Photoshoptips? Mer om Alexander? Hans rutiner? Mer vardag? Mer bilder?
Ja, vad vill NI läsa mer om?
Publicerat i Vardagligt


Ingen ork till uppdatering har hittats men nu är det söndag och vi är hyfsat utvilade efter en lång helg. I torsdag blev det ju Unga föräldrar* på öppna förskolan och både vi och Emma och Isabella tyckte det var roligt. Nästa vecka har dom sportlovs uppehåll men veckan där efter är vi på plats igen.

I fredags var både jag och Alexander slitna efter en liten jobbig natt så det blev en hel dag med bara mys vilket var väldigt skönt. Sen igår blev det städning och sen på kvällen kom Alexanders gudfar och älsklinges faster och kusiner och det bjöds på tacos och mello. Super trevligt och vi var alla helt slut och sov väldigt gott inatt.

Idag blir det riktigt söndags mys, kanske en promenad och sen måste det tvättas och fixas lite. Älsklingen har ju sportlov nu så vi har en hel vecka tillsammans framför oss.



*Många undrade vad Unga föräldrar var för något och det är så att Öppna förskolan här hos oss har varje torsdags eftermiddag öppet för unga föräldrar. Så då är det enbart sådana under 25(?) som får vara där och man får helt enkelt möjlighet att träffa andra i liknande situationer.
Publicerat i 4-6 MÅNADER

Mammas fina kille nu imorse medan vi väntade på att äggen skulle bli klara.

Vi har båda två fått i oss lite mat och nu ska vi ta och göra oss iordning för sen ska vi möta upp Emma och traska ner till unga föräldrar som dom har här. Första gången vi är där så vi får väl se hur det blir. Vi ser i alla fall framemot att komma ut. Det är såå fint väder här idag.

Vad ska ni göra denna torsdag?
Publicerat i Vardagligt


Idag var vi uppe med tuppen för att kunna hinna med allt som ska fixas innan det är dags för att bege sig mot stan för att käka lunch med morfar'n. Nu har jag i alla fall hunnit duscha och äta och nu hör jag hur den lilla herrn vaknar till liv så nu får man gå och ta honom.

Hoppas ni alla får en bra dag idag!