Publicerat i BEBIS SHOPPING
Varit på språng hela dagen känns det som. Åkte in till Lund vid 1 och sen blev det en sväng in på JätteKul som säljer barn saker och andra tillbehör. Finns så mycket fint som man bara vill ta med sig. När vi tittat lite där drog vi vidare in till stan och kollade lite i affärer och fick köpt en body, två mössor samt två pyjamaser till Liten och sen  hade jag tid hos barnmorskan så blev in där och gjorde rutinkontroll. Litens hjärtljud lät jättebra och allt annat såg bra ut så det var skönt. Sen stack vi inom på Babyproffsen och fick köpt en skötbädd och så hörde vi om att hyra barnstol den frösta tiden och det ska vi verkligen göra där. Prisvärt som f*n då dom inte kan andvända det babyskyddet så länge. Så nu har man fått ytterliggare något avprickat från "att fixa listan". Imorgon blir det att skriva på faderskaps papperna och sen åker vi och stor handlar inför veckan då vi ska vara hus vakt medans mina föräldrar är på semester. :)

Lite bilder;
Bild 1. Body för 30 kr, väldigt prisvärt.
Bild 2. Pyjamas med texten "I need no sleep"
Bild 3. Pyjamas med koaler tror jag det var 
Bild 4. Två mössor i mindre storlek för det har vi inte.
Bild 5. Mönstret på skötbädden. Blev en med spöket laban :)
Publicerat i Vardagligt
Börjar bli jobbigt nu när alla gravid bloggarna jag läser går över till mamma bloggar. Vill att tiden ska gå fortare så min lilla pojke kan komma ! Usch...
Publicerat i Vardagligt
Har nästan känt mig lite duktig idag. Fick för någon dag sen papprena från försäkringskassan om det här med föräldrapenningen men blanketen man skulle fylla i var endast om man hade arbete var man arbetslös, egenföretagare eller studerande skulle man ringa till dom och be dom skicka en ny blanket. Varför kunde dom bara inte skickat med en av varje redan från början? Jaja, fick iallafall det gjort och sen ringe jag socialförvaltningen och fick tid för att skriva på faderskapspapprena på fredag. :)

Rejält bebissjuk har jag blivit med, vill bara ha min lilla pojke här, nu!
Publicerat i MAGBILDER
Bjuder på två magbilder tagna för en liten, liten stund sen :)
Publicerat i VECKA FÖR VECKA
Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Bebisens hud blir slätare och mjukare med den ökade mängden underhudsfett. 

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna. 

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen. 

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden. 

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!
Publicerat i Vardagligt
Varit fullt upp hela helgen i fredags blev det då alltså lite lugnt och mysigt midsommarfirande med pojkvännen och hans familj. Sen i lördags blev det upp tidigt för att möta pappa + hans sambo och sen bar det iväg för att cykla dressin. Dock pallade inte riktigt min kropp det så jag åkte mest och sen drog vi till höllviken och sen vidare till Skanör och Falsterbo där vi skulle bo över natten och sen blev det middag på en trevlig restaurang i Skanör. Sen på söndagen blev det upp och stressa till frukosten och sen drog vi vidare till något musem som var jätte tråkigt så vi stunta i det och sen blev det en tur i malmö och sen vidre till Bjärred för glass och sen åkte vi hem. Blev en liten helg tur nu tillsammans, innan dom åker iväg till Holland och nu innan Liten kommer. :)

Nu är det ny vecka och jag har också gått in i vecka 32 och idag är det också exakt 2 månader till BF. Tiden går fort. Lgger upp lite info senare men först ska jag vila. Fick för mig att vara duktig och dammsuga och nustraffar min kropp mig. :)

Publicerat i BEBIS SHOPPING
Sitter och försöker gå igenom det som måste köpas in innan liten kommer. Så pojkvännens mamma och jag har planerat lite. Ska ta och åka och köpa färg och måla om här nere och sen blir det en sväng till IKEA nu när hon får semester och då ska det inhandlas lite små saker och sen ska vi köpa in en skötbädd också, men det blir väl nästa vecka och sen blir det att köpa täcke + kudde men om det blir på IKEA eller om  vi tar det på Babyproffsen när vi handlar skötbädden vet jag inte. Känns som det är 100000 saker vi behöver just nu som vi inte handlat in. Börjar känna lite små panik, faktiskt..

Vad tycker ni är det viktigaste att köpa in och vilka saker kan jag strunta i? :)
Publicerat i Vardagligt
Föräldrakursen igår gick bra. Var bara 4 par där inne och alla var trevliga och så. Snackade om förlossningen och så, och jag känner mig faktiskt (än så länge) väldigt lugn inför det hela. Kroppen är gjord för detta och jag får ju ut något underbart av det. Så kan ju bara hoppas att det kommer gå bra och att man inte får någon skräck upplevelse som visa tyvärr får. Det är ju bara 2 månader kvar nu, tiden går verkligen fort. Fick ner vaggan igår, vagnen kommer väl nästa gång pappa och dom är där uppe. För dom som vill veta så är det en brun Kronan vagn, super fin är den, påminner om denna fast utan det vita extra solskyddet :)


För övrigt så är det ju midsommar idag. Blev en sväng ner till midsommar firandet här i byn med pojkvännen och hans familj och nu tar vi det lugnt innan det blir lite mat och sedan JORDGUBBAR! :D

Publicerat i FUNDERINGAR
Gud vad jag saknar min kamera, man börjar lätt känna sig totalt handikappad. Men som det ser ut nu så blir det väl en ny systemkamera i sommar annars vet jag inte vad jag gör, vill ju verkligen kunna dokumentera allt när lillen kommer. Usch..
Super nervös inför föräldrakursen imorgon.. Hoppas man inte blir allt för utstirrad och utstött! Får förhoppningsvis  också besked då om BM hittat någon ungamamma grupp inärheten. Hade ju varit skoj att få träffa andra som där åldersskillnaden inte är så stor. :)
Publicerat i Vardagligt
Lugn dag idag, mest vilat och tagit det lugnt har så jädrans ont i revbenen på höger sida så kan knappt göra något allt. Skitjobbigt och tiden får verkligen gå fort nu så att prinsen där inne kan ta och komma ut så att jag slipper detta, haha ;)

Imorgon är det dags för föräldrakursen 08:30, så blir upp tidigit och sen efter det åker jag till Falkenberg och går på min brorsons 2års kalas och då får jag också ner vagn, vagga och lite andra saker visst. Så blir full rulle hela dagen :)
Publicerat i VECKA FÖR VECKA
Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. 

På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Men så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram. 

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern. 

Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.
Publicerat i BLOGGEN
Har trixat lite till med bloggen nu men ska verkligen låta den vara nu. Headern får vara där även om det inte är min dröm header men eftersom jag inte har några bra, passande bilder så får det vänta tills jag har tillgång till kamera igen. :)
Publicerat i GRAVIDITETEN
Nej, nu får tiden gärna gå ännu fortare för nu har jag totalt tröttnat på dessa graviditets hormoner. I förrgår började jag gråta när min kära pojkvän åt gurka. Jag var helt förstörd för det och idag när vi hade varit och handlat och han inte var rädd om mina jordgubbar bröt jag ihop totalt.. Sinnes sjukt...
Publicerat i GRAVIDITETEN
Mamma och pappa längtar så mycket efter dig! <3
Publicerat i Vardagligt
Första "riktiga" sommarlovsdagen igår så pojkvännen och jag drog ut och shoppade. Handlade faktiskt lite saker åt mig själv som jag behövde bl.a. två par jeans leggings (funkar toppen även med magen! :D), ett par nya skor, deo, parfym och lite sådant nödvändigt. Sen hämtade vi hans lillebror på fritids och sen blev det lite mys och på kvällen en promenad men får sådan hemska sammandragningar när jag anstänger mig för mycket så vi gick hem och startade en film istället! 


Ganska lugn vecka just nu sen blir det lite mer nästa vecka. Ska den 23 på föräldrautbildning och sen efter det beger vi väl oss mot Falkenberg och vi har fått restriktioner om att ha bilen så tom som möjligt då vagn, säng och massa annat ska med ner. Ska bli skönt att få lite saker avprickat på listan, tiden går ju så fort :)
Sen är det midsommar och sen ska jag och familjen iväg på en liten tur för att umgås nu innan dom åker och innan Liten kommer. :)