Publicerat i FUNDERINGAR


Sen vi började med ersättning så har vi kört på NAN då det var de vi fick på BB och sen fortsatte vi med det helt enkelt. Nu i helgen köpte vi dock Sempers ersättning av den enkla anledningen att den finns i större paket. Då ett paket NAN räcker i 4 dagar sen är det slut. Det blir väldigt dyrt i slutändan så nu har vi testat Sempers i några dagar och det verkar faktiskt som om det är bättre för lillemans mage också. Nu bajsar han lite oftare än vad han gjorde innan.

Ni som ger era barn ersättning, vilken ersättning får dom och vilken tycker ni är bäst?
Publicerat i 0-3 MÅNADER
- Älskar att tugga på sina händer eller andra saker som råkar hamna i munnen.
- Gillar inte att ligga ner längre utan det är sitta upp som gäller.
- Pratar och ler tillbaks så fort man pratar med honom.
- Använder stl. 62 i kläder.
- Använder stl. 3 i blöjor.
- Sparkar och viftar med händerna.
- Tittar väldigt mycket på sina fötter och verkar tycka att dom är väldigt intressanta.
- Sträcker sig efter saker men har inte riktigt förstått hur man får tag i dom än.
- Är inte jätte intresserad av nappen längre.
- Äter ca 150 ml ersättning åt gången.
- Vaknar oftast bara en gång för mat på natten. Vid 5-6-7.
- Tycker fortfarande om att bada och gillar det mer och mer för varje gång.
- Försöker rulla från rygg till mage men kommer bara halv vägs och blir jätte sur.
- Älskar när det dyket upp nya människor som inte är mamma och pappa.
- Gillar att åka bil och sova i vagnen.
- Älskar, älskar att ligga på skötbordet. Då pratar man, skrattar, viftar och  sparkar man så mycket att man inte får på honom kläderna.
- Skrattar med ljud.

Kommer jag på mer så fyller jag såklart på efterhand.
Publicerat i 0-3 MÅNADER
Idag blir min lilla pojke 3 månader, eller ett halv halvår som hans pappa säger.
Tiden går verkligen fort.


Publicerat i Vardagligt
En stund efter att jag postade inlägget om hur det gick så vaknade han och åt och sen började han skrika, han skrek och skrek och skrek. Ingen feber hade han men gissar på att han hade väldigt ont. Lite Alvedon fick han iallafall och efter ungefär en timmes bärande och skrikande så somnade han och efter det vaknade han bara och åt och nu ligger han i sin säng och sover så gott.

Egentligen var det inte jobbigt att han skrek, det kan jag ta. Visst gjorde det ont i mamma hjärtat att han var så otröstlig men mest av allt var det de att varken jag eller älsklingen visste vad vi skulle göra för att trösta honom. Alexander har aldrig, under dessa tre månaderna skrikit. Han gnäller till när han vill ha mat, eller vill komma upp i famnen om han till exempel ligger i babygymmet men då tystnar han så fort man gör det han vill. Men att just skrika utav någon helt annan anledning än mat eller närhet har han aldrig gjort. Han har aldrig haft ont i magen eller så och bara skrikit. Det var väldigt jobbigt. Nu hoppas jag att han mår bättre imorgon. Man vill ju aldrig se sina barn ha ont eller vara ledsna.

Nu har jag i alla fall krupit ner i min jumpsuit, älsklingen har gett mig massage och nu ska jag sätta mig och göra klart lite designer.


Förresten vinnaren i designutlottningen, med hjälp av random.org blev Sandra.
Publicerat i Vardagligt


..så ser det ut såhär väldigt fort. Det är ju inte mysigt att leka utan att kräka ner allt (även mamma). / Alexander


PS: Mamma hälsar att ni inte ska glömma att vara med i tävlingen som ni hittar HÄR.
Publicerat i 0-3 MÅNADER


Då var vaccinationen över och Alexander var jätteduktig. Första sprutan gick bra och han tittade bara surt på vår BVC sköterska. Andra sprutan skrek han från det att hon tog ut nålen tills dess att plåstret kom på plats - alltså väldigt lite. Sen satt han bara och skrattade och har varit lika glad som vanligt. Nu sover han på mitt bröst för första gången på väldigt länge. Lite extra trött är han men super glad ändå. Med andra ord så är denna mamman nöjd. Uppdaterar oom längd och vikt sen.
Publicerat i 0-3 MÅNADER
Lilleman ligger i min famn och förmiddagsvilar. När han vaknar ska vi göra oss i ordning och sen bär det av in till byn för att väga ett paket och sen blir det BVC och tremånaders vaccination. Är lite nervös men hoppas att lilleman inte reagerara allt för mycket av det. Uppdaterar om hur det gick senare. :)

Publicerat i BLOGGDESIGN


Tänkte köra en liten desigutlottning. Priset är alltså en gratis design utefter vinnarens egna önskemål. Är du i behov av en ny design? Bara kommentera så drar jag en vinnare klockan 22.00 :)
AVSLUTAD!
Publicerat i 0-3 MÅNADER


Tror aldrig jag visat denna bilden innan. Det är absolut första bilden på far och son. Bara titta så liten min lilla pojke är. Blir helt lycklig när jag ser denna bild. Mina absoluta favorit killar!
Publicerat i 0-3 MÅNADER
Alexander har skrattat litegrann med ljud den senaste tiden men igår när vi håll på att fixa för hans bad så kom där ett riktigt skratt med ljud. Ett riktigt HAHAHAH skratt och gud vad vi skrattade. Det lät så himla roligt. Mammas lilla pojke börjar bli så stor!

Publicerat i TÄVLINGAR


Nu är det äntligen dags för en tävling här på bloggen för att fira att jag uppnåt över 100 prenumeranter/ följare på bloglovin'. Priset är en mössa och dregglis i antingen moln eller ap mönster gjorda av Helena som driver AstridEdward som är en sy blogg hon har även en webbutik som ni kan besöka här.

För att vara med och tävla behöver ni endast kommentera detta inlägg om att ni är med. Glöm inte lämna namn och e post adress så jag kan kontakta er vid eventuell vinst!

Tävlingen avslutas den andre advent alltså den 4 december klockan 12.00
Publicerat i Vardagligt
Varit en lite halv dålig dag idag. Känt mig så trött, stressad och allmänt slut. Men fick snackat ut lite med älsklingen och sen satte vi oss ner och planerade inför dopet och nu känns det bättre. Dragit ner på antal personer då det inte riktigt funkar om vi blir 75 personer och nu har jag suttit och skrivit inbjudningskorten, städat, julpyntat, hängt tvätt och även slått in lite julklappar. Imorgon blir det stan med Emma och Patience tror jag och så kanske jag får hittat någon julklapp till älsklingen. Man kan ju hoppas.

Nu blir det lite mer städning och sen blir det mat. Idag blir det hemmalagad langos vilket är super mumsigt!

Har haft tankar på att helt lägga ner bloggen men vet att jag kommer ångra mig så nu vill jag ha tips på vad ni vill läsa om. Kanske har ni något önskeinlägg? Kom med en massa idéer så är ni super snälla!
Bjuder på en bild på en väldigt liten Alexander. Han ser ut som en liten Alien i ögonen!
Publicerat i JAG TÄVLAR


"Jag är med och tävlar om en Personlig Almanacka inne hos MammaEvelina ♥"
Publicerat i Vardagligt


Första advent idag och herregud vad fort detta året har gått. Känns som jag nyss gick i nian och bara väntade på att det skulle bli Augusti så att jag skulle få träffa Liten i magen och nu har vi gjort det och nu har han snart funnits hos oss i 3 månader.

Idag ska vi mysa extra mycket. Julpyntas ska här göras, julmusik får jag äntligen lov att spela och sen ska jag bara längta efter snö.

Hur firar ni första advent?
Publicerat i ALEXANDER SHOPPAR


Blivit mycket shopping till Alexander nu på sistone känns det som. Blev nästan bara saker till Alexander i Ullared, inte så mycket kläder då dm knappt hade några bodysar alls i stl. 62 men en massa tillbehör. Sen idag var vi på Center Syd och då hade Cubus en massa rea och 30 % på alla kläder så då fick vi i alla fall köpt en massa bodysar. Dom billigaste kostade nog 19kr har jag för mig så lite kap gjorde vi allt.Detta var vad vi fick med oss från Cubus. 5 bodysar och 4 par strumpor. Den ena bodysen finns inte med på bild för den ville Alexander ha på sig nu ikväll efter att han kräkt ner allt annat.Och från Ullared blev det en Alfons dress, en jacka, en polis pyjamas och sen blev det även 2 par mjukis byxor och 5 par strumpor. Så nu har vi nog oss så vi klarar oss igenom stl. 62.