Publicerat i VECKA FÖR VECKA

Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

Publicerat i Vardagligt
Blev ingen uppdatering igår för pojkvännen, hans mamma, syskon och mormor drog till Bakken och sepnderade en hel dag där. Kan säga att man var rätt trött och hade väldigt ont i kroppen när vi kom hem igårkväll. Men det var trevligt att komma ut och göra något.


Lite blandade bilder.
Publicerat i BEBIS SHOPPING

Åka vagn:
(x) Vagn
(x) Täcke 
(x) Kudde 
(x) Filt
(x) Åkpåse
( ) Plastad frotté
(x) Vagnleksak/Mobil
( ) Reflex
(x) Regnskydd
(x) Myggnät

Sova gott:
(x) Spjälsäng
(x) Madrass 
(x) Täcke
(x) Kudde
(x) Lakan
(x) Plastad frotté
(x) Påslakanset
(x) Leksaksmobil/speldosa
(x) Gosedjur

Sköta om:
(x) Skötbord
(x) Skötbädd/skötskydd
(x) Våtservetter
(x) Tvättlappar
( ) Blöjor
(x) Skötväska
(x) Leksak till skötbordet
( ) Blöjhink

Äta mat:
( ) Amnings-BH
( ) Bröstpump
( ) Nappflaska
( ) Flaskborste
( ) Modersmjölksersättning
( ) Amnings kupor
( ) Haklappar
( ) Dregglisar

Bada:
(x) Badbalja
(x) Tvättlappar av frotté
( ) Babyolja
(x) Badhandduk med huva 

Mini-Apotek:

(x) Kräm mot röd bebisrumpa
( ) Näsdroppar för spädbarn
( ) Panodil, stolpiller för spädbarn
(x) Febertermometer
( ) Kräm mot torr hud
( ) Barnolja

 

Övrigt:
(x) Filtar
( ) Amningskudde 
( ) Bärsele
(x) Babysitter
(x) Snuttefilt
(x) Nalle/gosedjur
(x) Nappar
( ) Napphållare
( ) Bitring
(x) Förvaringsmöbel till bebiskläder


Publicerat i GRAVIDITETEN
Publicerat i GRAVIDITETEN
Igår var det en månad kvar till BF och nu är det 30 dagar. Nu går det verkligen undan och snart har vi vår lilla prins hos oss. 9 månaders väntan är snaaaart över och jag längtar snart ihjäl mig.

Var hos BM nu i förmiddags också. Var spår av protein i urinen men annars såg allt bra ut med hans hjärtljud och så men när vi skulle mäta magen så visade det sig att den inte växt något alls sen sist och hon såg väldigt orolig ut men det visade sig att lillskiten hade fixerat sig och krupit så pass långt ner så det var inte så konstigt att magen inte växt något. Sen trodde hon inte att vi skulle ses igen förrens på efterkontrollen, då jag nästa gång har en annan BM för att hon har semester och till gången efter var han säkerligen ute. Man kan ju hoppas att hon har rätt! :) Fick även kolla på en amningsfilm och även en från förlossningen här eftersom vi missade sista föräldrautbildningen. 

Nu blir det nog att vila en stund, är så satans trött i kroppen.
Publicerat i Vardagligt
Tänkte att man får testa lyckan idag så idag är jag med och tävlar om;


hos WWW.MADELEINES.SE. Var med du med? :)
Publicerat i Porträtt
Har spenderat dom två senaste dygnen hos mina föräldrar eftersom dom skulle till Falkenberg och se Wilmer X och behövde någon som passa hundarna men nu är vi hemma igen och det känns så skönt att kunna krypa ner i sin egna soffa igen och slappna av. Allt börjar bli så tungt och jobbigt nu så soffan är min bästa vän för tillfället! :)

Mina föräldrar tog även ner vagnen från Falkenberg så nu ska den bara hit också så imorgon kommer pappa förbi och lämnar den och det andra som vi fick. Vagnen är verkligen super fin!
Fick som sagt lite andra saker också såsom en babysitter, påslakan, babygym och så. Super tacksam för allt. Så tack till min kära bror + sambo!
Bilder på sakerna kommer imorgon när allt har kommit hit. Tills dess får ni se ytterliggare en bild som jag tog igår.
Publicerat i MAGBILDER
Eftersom vi är hos mina föräldrar och att det idag var ganska fint väder så tvingade jag ut pojkvännen en stund. ;)
Publicerat i FUNDERINGAR
Kan ju lätt påstå att jag saknar kroppen och magen innan jag blev gravid. Känner mig dock super peppad på att komma i form så fort han är ute. Hoppas dock peppen håller i sig! :)
Publicerat i VECKA FÖR VECKA

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

Pappa/partner

Du har väl läst artikeln om Pappans/partnerns roll vid förlossningen.

Hos barnmorskan

Någon gång vid denna tid är det dags att välja barnavårdscentral. Ni väljer själva vilken ni vill tillhöra. Fråga din barnmorska vilka barnavårdscentraler som finns eller sök själv här på Vårdguiden. Barnmorskan skriver in vald BVC i journalen, för att BB sedan ska kunna skicka barnjournalen till rätt barnavårdscentral.

 

Publicerat i Vardagligt
Börjar närma sig nu. Går in i vecka 36/35+ imorgon så det känns verkligen som om man är inne på slutspurten nu. Dock får lilleman vänta med att komma ut tills mitt ID har kommit, hhaha. ;)

Försöker fördriva tiden så bra som möjligt så idag tog pojkvännen och jag en sväng till Burlöv och kollade runder. Kom hem med ett par skor och en super mysig kofta. Men det är inte alls lika roligt att spendera pengarna på sig själv längre. Mår nästintill dåligt när jag lägger dom på mig själv istället för på Liten, hah.
Imorgon blir det iallafall en lugn dag, måste verkligen ta det lugnt och göra ingenting en dag. För dessa sammandragningar/förvärkar som jag börjat få nu är inte att leka med. Så får passa på att vila imorgon för sen är det fullt upp hela nästa vecka. Jaja, nu blir det att krypa ner i soffan och se ytterliggare ett avsnitt av House MD tror jag. :)
Publicerat i MAGBILDER
Publicerat i BEBIS SHOPPING
Blev en sovmorgon idag som var väldigt välbehövd sen tog pojkvännen, jag och hans mamma en tur till IKEA. Blev täcke, kudde, lakan, filt, skydd för lakan, badbalja, kräkhanddukar, tv bord, soff bord, lampor, ramar och lite sådant. Känns jätteskönt att det är klart nu så att jag slipper tänka på det och på Onsdag kommer äntligen vagnen! Sen får den liten gärna titta ut!
Kommer upp bilder imorgon. :)
Publicerat i Vardagligt
Haft fullt upp hela veckan så uppdatering har inte varit på kartan överhuvudtaget. Vi har målat klart, fixat golvet och verkligen flyttat in här nu. Nu börjar det se riktigt trevligt ut och det känns verkligen som om vi får vårt egna nu så nu kan Liten gärna komma för nu är här fullt med plats för honom. Nu ska bara alla hans saker komma på plats. Pappa var förbi idag och lämna vaggan så den är på plats iallafall sen behövs en tur till IKEA är också. Förhoppningsvis blir det en tur dit imorgon så att jag kan bocka av täcke, kudde och sådant från min lista. Vill verkligen få klart allt nu då allt börjar bli riktigt jobbigt har sådana sammandragningar/förvärkar. 

Imorgon ska jag även tvinga pojkvännen att ta lite ordentliga magbilder så dom kommer upp imorgon eftermiddag! :)Har pillat lite med designen, igen. Vad tycks? :)
Publicerat i GRAVIDITETEN