Publicerat i GRAVIDITETEN
Nu sitter jag här och klockar värkar med cirkus 4 min mellanrum och ont som in i h*lvete gör dom! Nu vill jag inte uppdatera här igen fören jag blivit mamma!
Publicerat i Vardagligt
Värkarna hänger kvar och har gjort hela dagen men har varit lite oregelbundna men har tilltagit lite nu igen och ont som fan gör dom nu så jag håller alla fingrar och tår för att det startar ordentligt nu ikväll/inatt för nu vill jag fan ta mig föda barn!

Annars har det inte hänt så mycket har städat och städat för att försöka få igång det mer och sen var även min kära fader här och lämnad mitt pass och id- kort så nu är de äntligen här. Men nu blir det att starta en film eller något annat att fördriva tiden med.

Snälla bebis kom igen nu!
Publicerat i GRAVIDITETEN
BF + 2 nu och har haft lite värkar nu sen kvart i 6 ungefär så nu hoppas man bara att det tilltaroch kommer lite oftare men ont gör det iallafall. Idag är ju faktiskt vårt första BF datum så kanske, kanske är detta de rätta. Jag håller tummarna för nu är jag trött på den stora magen och att garderoben bara verkar bli mindre och mindre och jag vill så gärna ha min lilla son i famnen nu.

Nu har man iallafall skickat iväg pojkvännen till skolan och nu blir det väl att starta en film och mysa i soffan eller se om man kan försöka sova någon timme till.
Publicerat i GRAVIDITETEN
Nu har vi slutat att räkna neråt utan nu går vi istället på plus. Hoppas bara man slipper gå för lång tid över och att han kommer nu i början av veckan men vi får väl se både jag och pojkvännen stannade mer än två veckor över tiden så ja.. Iallafall är här helt lugnt, inga kännigar alls nu men man kan väl hoppas att det bara kommer KABOM.

Idag tar vi det bara lugnt, blir nog dock att försöka pumpa däcken till vagnen och sen städa lite och sen blir det nog bara att ta det lugnt.

Har även uppdaterat BF listan igen och nu hoppas jag på att inte behöva strycka fler datum!

Lill pojken i v. 32 :)
Publicerat i GRAVIDITETEN
Idag är det den stora dagen vi väntat på i flera månader nu, beräknad födsel av Liten och jag hoppas verkligen att han vill vara punktlig och komma idag men vi får väl se. Hade värkar igår kväll dock med väldigt långt mellanrum men man kan ju hoppas att det tilltar inom kort så att vi snart har vår bebis här!

Har även uppdaterat BF listan för nu har dom första gissningarna blivit strukna men jag hoppas att Ellie har rätt med sin gissning om att han kommer idag!

För att se hela listan tryck HÄR!
Publicerat i Vardagligt
Nu är det bara 1 dag till BF. Imorgon är vår lille son beräknad att komma ut men förväntar mig ingenting. Han är väl säkert lika envis som både jag och hans pappa var när vi skulle ut. Hoppas iallafall på en bebis i början av veckan men han får gärna komma i helgen med.

Pojkvännen är ledig idag så vi har fixat lite med vagnen och gått igenom alla 101 sakerna som finns till den och sen har jag äntligen börjat packat BB väskan litegrann. Men hur mycket kläder till den lille ska man egentligen ha med? Vad tror ni blir lagom?
Ska även fortsätta städa och fixa lite idag sen kommer min kära pappa förbi i eftermiddag med lite saker från min faster så vi får väl se vad där finns. Nej, nu får man väl ta och städa lite så kanske det sätter igång.
Håll tummarna för mig!
Publicerat i GRAVIDITETEN
Hemma igen efter barnmorskan och nu sitter jag här och äter lite lunch och slappar är helt slut i kroppen även om det inte är speciellt mycket jag gått idag.. Min kropp fixar verkligen inte att vara höggravid.

Iallafall det gick bra hos barnmorskan fick lite papper som jag ska ha med till förlossningen och sen pratade vi bara mest. Har en tid nästa vecka också och då kommer hon göra en hinnsvepning om han inte har kommit tills dess. Dom gör ju inte det fören efter BF så.. Men som jag sa till henne, nu vill jag inte träffa henne igen förens till efterkontrollen. Så håller tummarna för att jag slipper.
Publicerat i Vardagligt
Ingen bebis här än men hoppas verkligen på en bebis i helgen. Börjar bli så frustrerad nu och vill bara ha ut honom..
Men men någon gång måste han ju komma ut, vore bara trevligare om han sa till om när, haha :)

Nej, nu blir det att börja göra sig i ordning för sen ska jag ta tåget och gå på (förhoppningsvis) mitt sista möte med BM och sen blir det hem och städa lite. :)

Publicerat i FOTO - BLOMMOR OCH NATUR
Publicerat i Vardagligt
Började med onda sammandragningar/ värkar igår vi 6 tiden som höll i sig till jag gick och la mig och nu har jag sovit hur dåligt som helst inatt pga smärta och även nu gör det ont från och till. Dock är det fortfarande hanterbart men ont gör det. Hoppas det tilltar lite mer så att lillen kommer ut snart. Så nu tänker jag ta det lugnt en stund sen blir det en dusch och sen när pojkvännen slutat skolan ska vi in till Malmö för jag måste lämna in lite papper.
Publicerat i GRAVIDITETEN

Bara skriv er gissning i en kommentar så fyller jag på listan allt efter som. :)


AUGUSTI:
Amanda - 26 Augusti
Pontus (blivande pappan) - 26 AUgusti
Ellie- 27 Augusti
Isabelle- 28 Augusti
Emma - 29 Augusti
Fanny - 29 Augusti
Amzie- 29 Augusti
Ilda- 30 Augusti (RÄTT GISSAT!)
Anja- 30 Augusti (RÄTT GISSAT!)
Patience - 31 Augusti
Savanna - 31 Augusti

SEPTEMBER:
Ellen - 1 September
Ebba - 1 September
Linnea - 1 September
Tummeliten - 2 September
Lovisa - 2 September
Emelie - 3 September
Maddox- 4 September
Anna - 5 September
Felicia - 6 September
Ellen - 7 September
Jessica - 8 September
Emma - 10 September

Publicerat i GRAVIDITETEN
Måndag igen och nu är det bara 5 dagar till BF, tänk att snart har vi vår lilla bebis här och förhoppningsvis går jag inte såå lång tid över tiden. Vi håller tummarna!

Idag börjar alla mina gamla klasskompisasr och även pojkvän gymnasiumet och själv sitter man här. Känns väldigt konstigt egentligen. I höstas/julas så oroade jag mig för att inte hinna plugga upp betygen och att inte kunna bestämma vilken linje jag ska gå och nu sitter man här några månader senare och behöver förtillfället inte tänka på något av det utan allting handlar om att jag snart blir mamma och allting däromkring. Vilka vändningar livet tar ibland och även om jag ibland kan avundas dom som börjar gymnasiumet idag så ångrar jag verkligen inte att jag istället blir mamma nu och får vänta ett år till innan jag börjar. Lill skiten där inne är värd det (SÅ KOM UT NU!)

Har också märkt att helt plötsligt är det massa krångel med bloggen, vet inte vad som hänt men får väl kolla upp det nu under dagen.
Publicerat i FOTO - BLOMMOR OCH NATUR
Här har det varit full rulle hela dagen. Började med att stiga upp alldeles för tidigt och sen mötte vi upp min pappa och hans sambo i Arlöv där det blev kanin utställning och lunch sen drog pojkvännen och jag vidare in till Malmö där vi fördrev några timmar på festivalen och sen såg vi Emil Jensen spela iår igen och sen fick vi äntligen komma hem till vår älskade soffa och nu har jag så ont i kroppen och är så trött så nu blir det en film och sedan sängen. Imorgon börjar älsklingen skolan igen och jag kommer gå här hemma och vänta på bebis. Får verkligen ta och hitta mig en ordentlig sysselsättning så jag har något att göra om dagarna. :)
Publicerat i VECKA FÖR VECKA

Barnet

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Pappa/partner

Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det! Du har väl läst artikeln om Pappans/partnerns roll vid förlossningen.

 

Publicerat i FOTO - BLOMMOR OCH NATUR

Varit kanon fint väder här idag med både sol och värme och det var ett tag sen. Så bjuder på 4 bilder ifrån idag.