Nu tänkte jag börja detta inlägg med hur fort tiden går men det känns ganska uttjatat nu. Känns som jag inte skriver något annat men tiden går verkligen så fort. Det känns fortfarande som vi precis kom hem från BB med en liten, liten bebis och allt var sådär "bebisbubbla" - aktigt. Nu 9 månader senare, har han snart spenderat mer tid utanför kroppen en innuti och han är en sådan livlig och bestämd kille. En alldeles egen liten människa med en egen vilja.

Vikt och längd kommer på onsdag för då är det äntligen dags för BVC. Hur länge sen som helst nu. Jag tror dock han väger lite under eller lite över 10kg och längden har jag absolut ingen aning om.Alexander kan vinka, peka och "upp till pippi fåglarna"- sträcka upp händerna. Älskar även att prutta med munnen, eller göra.. vad ska man kalla det, typ indian ljud?

Han går längs med allt och klättrar på allt han kommer åt. Släpper taget gör han med men bara när han inte riktigt är medveten om det. Annars är det jätte läskigt att släppa taget.

Matlusten går upp och ner och just nu är det plock mat som gäller. Annars matvägrar man. Så det blir mammas och pappas mat så gott det går i småbitar så man kan äta själv. Välling skippar vi nästan helt och dricker det endast innan man ska somna.

Sover mellan 20.00 till 08.00.

Använder stl 5 på Pampers blöjor och använder fortfarande stl 74 och även lite i stl 80.

Femte tanden har precis kommit och han älskar verkligen att borsta tänderna.

Älskar att åka cykel och det är roligare än tråk vagnen som man annars får åka i.

Älskar att bada och dricka ur riktiga glas, vilket han fixar utan problem.

Är ibland lite blyg och gömmer sig hos mamma och pappa när nya människor kommer för nära för fort. Men är annars väldigt social och framåt.

Favorit leksaken är en lång gulbuss som varit pappans och allt annat med hjul som man kan snurra på. Träklossarna från morfar är fortfarande en stor hitt och man sitter gärna och plockar ur och i.

Säger nu även klara mamma, pappa, hej och där.

Alexander älskar musik och Babblarna är fortfarande det bästa som finns. Stadens hjältar är också väldigt roligt och speciellt om man får dansa med mamma och pappa till introlåten.


Långt blev det men det är ju först och främst för vår skull som jag skriver det. Hoppas jag fått med allt annars får jag fylla på efter hand.

 

 

Trackback