Fick för ett tag sen en fråga av en tjej som snart ska bli mamma om jag inte kan lägga upp lite fototips så att hon kunde ta bra bilder när hennes barn kom och nu har jag äntligen fått tummen ur räven och gjort det. Det blir lite snabba tips och jag hoppas dom hjälper något annars får du säga till!

Mina fototips!

1. Det absolut viktigaste tycker jag är att läsa sig fota manuellt. Möjligheterna blir liksom oändliga när man väl har lärt sig det. Så börja med det, läs igenom instruktionsboken även om det kan vara svårt att lära sig allt så är det såå värt det. Det gör så himla mycket. När det kommer till inställningar och så så har jag inte tid att att gå igenom allt så jag hänvisar till Emelie Ohlsson, Nevnarien och Michaela Dahlström som redan har förklarat det mesta jättebra!

2. Sen nu när det gäller just barnfotografering som den här tjejen ville ha tips om så gäller det att ta många bilder. Många blir säkert skitdåliga men du får kanske även någon som är jättebra.

3.Med små barn så får man ju dom aldrig så som man vill men det är det jag tycker är charmen. Fota mycker vardagliga saker och se till att alltid ha kameran nära för man vet aldrig när barnet gör något extra gulligt/kul m.m

4. Vill man sen ta lite mer "seriösa"/"fina" bilder så brukar jag först och främst se till att barnet är mätt, utvilad och så lugn som möjligt för då har man lite mer tid på sig och dom är mer uthålliga då och man kan fixa och trixa litegrann.

5. Ytterliggare en sak när man vill inte bara vill ha "vardags bilder" är att ha barnet lite lättklätt - bara blöja eller helt naken. Bilderna blir jättefina men se även till att ha en "ren" bakgrund så som en enfärgad filt eller så.

6. Ett av dom viktigaste tipsen. Fota i dagsljus använd aldrig blixten! Det blir aldrig likabra som dags ljus och oftast så blinkar barnet eller så när man använder blixten.

7. Sen en bra sak är att ta många bilder ur OLIKA vinklar absolut bäst är när man är i samma nivå som barnet men testa allt ni kan komma på det kan bli riktigt bra bilder.

8. Testa även att ta bilder på händer, fötter och så. Det är mysigt att ha sen när dom blir större och sen gör det sig väldigt bra på bild.

9. FOKUSEN! Försök få fokusen på ögonen eller så. Det reulterar i att man får skarpa fina ögon och man frmahäver ansiktet på ett helt annat sätt än om fokusen sitter på haka, hals, hår o.s.v.

10. Sen brukar jag även ta bilder när Alexander ligger och "prattar", leker i babygymmet eller så för då får man så underbara och naturliga ansiktsuttryck!Så sammanfattningsvis, lär er inställningarna, testa er fram. Ta
många bilder ur många olika vinklar och ha tålamod. ett barn gör som den vill och är den ledsen, hungrig eller trött så låt den sova/äta eller så det är bättre att försöka igen när dom är mätte och belåtna.  Hoppas dessa duger annars kan du alltid skriva en kommentar om det är något speciellt du vill veta mer om så kan jag nog fixa det. :)
Kommentarer
LOVISAS PICS

Ska gå en fotokurs snart!! Hoppas på MYCKET framgång!! :)

Hanna

sv: min fästman ska precis börja på en ny bloggdesign (han är den som fixar allt sånt hemma hos oss)då jag tröttnat på min nuvarnde. Så tack men det får nog vänta. Kanske någon annan gång. :)

Lycka till med bebben!

nathalie 17 år och gravid

Tack så mycket!

nelly

ååå din blogg är jätte bra! Men jag har en liten fråga, Vad har du för kamera? Kramar

julia

vad bra tips :)

Julle

Jättebra tips! Tack :D

Sosso

Åh, så bra! ^^ Väldigt bra... :)

emkard

Snällt att lägga upp lite fototips till oss läsare (:


Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Webbadress:


Kom ihåg mig?
Trackback